hits

Avokadoplante fra stein

Jeg har i åresvis prøvd å få avokadosteiner til å knekke ved å legge de i vann, men jeg har aldri lykkes....Så snubla jeg over en beskrivelse på nettet der jeg lærte at for at steinen skulle begynne å spire så måtte 2/3 av den stå i vann, ikke hele slik jeg har gjort det.Jeg har sett mange balansere steinen med tannpirkere, men i denne beskrivelsen ble det brukt shotsglass til samme formålet- og steinene ble skrelt før de ble satt i vann.

På bildet har steinene stått i vann en liten stund, så de har begynt å knekke. Vannet bør byttes ca hver andre dag. Så er det bare å smøre seg med tålmodighet da de kan bruke 2-6 uker på å knekke og begynne å spire. Når de har begynt å spire så er det viktig å ikke dra steinen fra hverandre da du vil ødelegge spiren om du gjør det. Når du har fått bra med rot/røtter så kan den plantes over i godt fuktig jord. Og vips så har du starten på en fin avokadoplante.

Jeg har nå ca 10 steiner stående i vann og har planta 5. Denne som det er bilde av over har skutt i været, de 4 andre tar seg bedre tid, men de er på vei de også. Så nå er det mer tålmodighet som gjelder for avokadotrær bærer ikke frukt før ettter 7 år....om de i det hele tatt bærer frukt her i landet...

Men det er fantastisk flotte planter uansett og utrolig morsomt å få de fram fra stein.

Har du prøvd å få fram avokadoplante selv noen gang?

 

#diy #hjemmegrodd #hjemmelaget #avokadoplante #avokadostein #plantefrastein #avokado

7 kommentarer

dandilion

09.08.2017 kl.08:43

Jeg har også fått fram noen avokadoplanter, men har ikke noen av dem nå. Det er artig med slike små prosjekt :) Jeg hadde gitt opp noen en gang og laaaaang tid etter fant jeg dem da jeg ryddet i ei bod og da hadde de spirt inni platsposen de lå i i den mørke boda. Det var noen krokete og bleke spirer.

Monika T Aa

09.08.2017 kl.09:25

dandilion: Så gøy at de hadde spirt inne på boden da :) Plantet du de da du fant de?

dandilion

09.08.2017 kl.10:35

Jeg lurer på om de ikke stod i noen potter da jeg fant dem. Jeg tror jeg la ut et innlegg om dem, men husker ikke når det var. Jeg har hatt avocadoplanter i flere omganger :)

Bing

09.08.2017 kl.11:02

Har en avokado som er 1,5 år nå. Står i det varmeste vinduet og stortrives. Moro plante. Blir jo så digger, Å sinnsyke blader.

Monika T Aa

09.08.2017 kl.14:15

Bing: Jeg digger spesielt fargen på bladene jeg :) Og det at de blir digre (om ikke katta rekker tygge på de først :P )

Lilli

09.08.2017 kl.15:25

Spennende (:

Monika T Aa

09.08.2017 kl.16:32

Lilli: Anbefales å prøve :)

Skriv en ny kommentar

Monika T Aa

Monika T Aa

40, Ringsaker

Er 40 år, gift med B og sammen har vi en sønn med downs syndrom og epilepsi på 18 år , en datter med ADHD på 15 år ,en sønn på 5 år og alt for mange dyr ;) Bloggen min handler om hverdagens små og store hendelser, en og annen oppskrift,noe hobby og litt om alt anna som rører seg :) Om du skal slenge dritt i kommentarfeltet, ha i det minste "baller" nok til å signere med navn/nick/bloggnavn slik at jeg har mulighet til å forsvare meg...Anonyme drittkommentarer blir slettet. Skulle det være noe så kan du kontakte meg på : nika_nor@hotmail.comInstagram

Hverdagsvissvass, hobby og småprat fra fjellet

Promoter siden din også

bloglovin

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...