hits

Slowcooked Pulled Beef - Barbacoa style

Jeg kjører meg ofte fast i ett spor når det kommer til middager, men innimellom tar jeg meg selv i nakken og prøver å finne noe nytt som hele familien liker.

Denne gangen hadde jeg 2 små oksesteker jeg hadde lyst til å finne på noe med. Oppskriften jeg fant var for en stek på 1,5 kg - men den fungerte kjempefint med de to stekene jeg hadde (som forsåvidt totalt ble ca 1,5 kg.)

Det du trenger er :

  • ca 1,5 kg oksestek - helst med litt fett på da det er med på å gi den gode kjøttkraften
  • 1 ss salt - jeg brukte Maldon flaksalt som jeg knuste
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts pepper

Først blander du sammen alt krydderet i en bolle. Legg steken(e) i slowcookeren og krydre på alle sider. Sett på lokket og sett slowcookeren på low. Steke/koketiden er 8-9 timer . Det skal IKKE tilsettes noe væske i slowcookeren da kjøttet avgir nok. Når kjøttet har stått tiden sin så drar du det fra hverandre med 2 gafler og rører det inn i kraften i slowcookeren. Så er det bare å servere.

Til servering brukte vi taco-inspirert stasj. Som f.eks: Tortillalefser, isbergsalat, mais, ananas, agurk, rømme, avokado, paprika, ost, mangosaus o.l.

Dette ble veldig godt.. Anbefales !

 #slowcooker #slowcooking #middag #saktemat #tacoinspirert #meksikansk #oppskrift #pulledbeef #barbacoa

2 kommentarer

elisebr

22.06.2017 kl.15:14

Så nydelig og godt det så ut! :)

Monika T Aa

26.06.2017 kl.10:29

elisebr: Det var helt knall...og krydderblandingen tror jeg at man kan bruke til vanlig taco også, istedet for de ferdigblandingene...eg skal i allefall prøve det neste gang vi skal ha taco :)

Skriv en ny kommentar

Monika T Aa

Monika T Aa

40, Ringsaker

Er 40 år, gift med B og sammen har vi en sønn med downs syndrom og epilepsi på 17 år , en datter med ADHD på 15 år ,en liten sønn på 4 år og alt for mange dyr ;) Bloggen min handler om hverdagens små og store hendelser, en og annen oppskrift,noe hobby og litt om alt anna som rører seg :) Om du skal slenge dritt i kommentarfeltet, ha i det minste "baller" nok til å signere med navn/nick/bloggnavn slik at jeg har mulighet til å forsvare meg...Anonyme drittkommentarer blir slettet. Skulle det være noe så kan du kontakte meg på : nika_nor@hotmail.comInstagram

Hverdagsvissvass, hobby og småprat fra fjellet

Promoter siden din også

bloglovin

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...